Thailand July 2001, part 1

part 1 | part 2 | part 3 | part 4 | part 5 | part 6 | part 7   Back to picture index

Första anhalten på resan var hemma hos Son. Byn heter något i stil med Po Fun (detta är min egen transliterering, jag såg det aldrig skrivet med våra bokstäver) som ligger i provinsen Udon Thani i nordöstra Thailand. Hon bodde hemma hos sin syster, hennes man och deras två små barn.

Här försökte jag ta kort på ösregnet som just hade brakat lös, men det framgår inte så tydligt.. Jag står precis utanför dörren på huset och det man ser på andra sidan gatan är byns sjukhus.


Såhär sov vi, på en madrass på golvet i ett myggnätstält på övervåningen av huset. Normalt sover de inte med en fläkt vid fotändan, men annars hade jag dött av värmeslag. Fast det var lite irriterande att ha den på hela tiden..


Det här är en bild på husets toalett, tagen i smyg.. En s.k. squat-toalett, som är det vanliga i Thailand där det inte är så många farang som vill ha riktiga toaletter. Man sätter fötterna på kanten och sitter på huk över. När man är klar använder man vattnet i den stora krukan bredvid (med hjälp av en liten plastskål), både för att torka sig och för att spola.


En bild på huset utifrån. Såhär ser de flesta hus ut på landsbygden. Längst bak (som knappt syns) är undervåningen som är i betong. Sedan är övervåningen utbyggd från denna på pelare, så man har en övertäckt altan framför huset.


Nu har vi åkt iväg till staden Udon Thani, som är huvudstad i provinsen Udon Thani. Här sitter Son och äter någon Thai-gegga på en av de jättebilliga gaturestauranger som finns. Restaurangen är mest bara lite bord och betongväggar, och, tror jag, undervåning i den bostad där restaurangägaran bor.


 

niklas@nilin.se