Thailand July 2001, part 2

part 1 | part 2 | part 3 | part 4 | part 5 | part 6 | part 7   Back to picture index

Här är vi på ett ställe i Udon Thani, men eftersom det bara är jag som syns på bilden så får jag berätta istället. Stället var ganska stort med en massa bord och en scen där ett liveband spelade Thaipop. De var riktigt bra! Lite varstans stod folk och shakade vid sina bord, och naturligtvis sjöng med. (Vi är ju i karaokens förlovade världsdel..) Det är inte så vanligt med dansgolv i Thailand utan vill man dansa så ställer man sig bara upp där man är och kör igång.
Eftersom det var ett riktigt Thai-ställe så gäller det att vara på sin vakt när det gäller ölen. I Thailand dricker man nämligen allt med is i, även öl. Om man, som vi, beställer in en stor flaska öl (typ en liter Heineken) så får man även med en bytta is. Personalen sätter sedan igång att hälla upp åt en. När man vänligt men bestämt markerat att man inte vill ha is i sin öl så är inte faran över för det. Om någon ur personalen ser ett halvfullt glas, eller ett glas där isen smält, så är de raskt framme och åtgärdar saken. Så fort man vänder ryggen till finns det alltså risk att någon står och ploppar ner is i ens öl...


Här ser vi en cykeltaxi på Udon Thanis gator. Det finns cykeltaxi och tuk-tuk (som f.ö. kallas "skylab" här..), men inga vanliga taxibilar.


Nu är vi på väg tillbaka till Po Fun igen och har åkt buss från Udon Thani till närmaste orten Ban Dung. Skrammelbuss i en timme och fyrtio minuter för 30 Baht. Sista biten till Po Fun är det sedan skylab som gäller. Det här är busshållplatsen i Ban Dung.

Om man söker på "Ban Dung" på nätet kan man bla hitta motorcykelklubben Isaan Vikings, fast det visste jag inte då. (Isaan är vad nordöstra Thailand brukar kallas.)


Det här den lokala wat:en i Ban Dung. (Wat = buddhistiskt tempel)


Det här är en höna med kycklingar i Po Fun. (Kycklingarna finns i gräset, titta noga..)


 

niklas@nilin.se